Binge drinken

Wat is binge drinken en wat zijn de gevolgen

Sommige mensen drinken regelmatig niets, maar wanneer er een feestje of andere leuke gelegenheid is drinken ze juist wel. Een vorm van overmatig drinken wordt ook wel binge drinken genoemd: je drinkt zoveel dat je bloedalcoholgehalte tot 0.8 promille stijgt. Bij mannen komt dit neer op 6 glazen in 2 uur en vrouwen op 4 glazen in 2 uur. Alcohol kan ook gaan stapelen in je lichaam waardoor die 0.8 promille ook kan worden bereikt. Dit gebeurt vaak als je veel glazen in een iets langere tijd drinkt. Binge drinken komt vaker voor bij jongeren.

Neem hieronder direct contact op

  Hulp bij binge drinken

  Nuchter

  Met een nuchtere, motiverende en oordeelsvrije aanpak, ondersteunt Sobriety Online je om de controle terug te vinden

  Altijd dichtbij

  Waar ter wereld je ook woont, Sobriety Online is altijd dichtbij. Zowel met de online gesprekken als de behandelmodules helpen we je je doelen te bereiken

  Flexibel en veilig

  Door te werken vanuit verschillende tijdzones kunnen we flexibel inspelen op jouw wensen. We gebruiken beveiligde programma's om jouw therapie vorm te geven

  Gevolgen van binge drinken

  Binge drinken kan zeer gevaarlijk zijn. Naast de gevolgen dat het gebruik van alcohol heeft op je lichaam en geest zijn er vooral ernstige lichamelijke gevolgen van binge drinken op de korte termijn. Zo neemt je denkvermogen af en ontstaat er een grotere kans op black-outs. In korte tijd stijgt je bloeddruk. Ook kan er acute schade ontstaan aan je organen die met de alcohol in aanraking komen. Je kan nierfalen ontwikkelen of hartaandoeningen. Ook kan er een herseninfarct ontstaan doordat je bloed minder goed stolt. De kans op een alcoholvergiftiging kan toenemen.

  Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je alcoholgebruik te veranderen dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online behandelmodules. De gesprekken zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van het gedrag staat centraal waarbij het zal gaan over het stoppen, minderen of gecontroleerd gebruiken van alcohol. Ook kan er aandacht besteed worden aan mogelijke onderliggende psychische klachten. Alles over hulp bij alcoholproblematiek.

  Neem vrijblijvend contact op:

   Hoe kan Sobriety mij helpen?

   Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je alcoholgebruik te veranderen dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online behandelmodules. De gesprekken zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van het gedrag staat centraal, waarbij het zal gaan over het stoppen, minderen of gecontroleerd gebruiken van alcohol. Ook kan er aandacht besteed worden aan mogelijke onderliggende psychische klachten.