Online therapie

Online therapie bij milde verslavingsproblemen

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je middelengebruik of niet-helpende gedrag te veranderen, dan bestaat de behandeling uit een combinatie van gesprekken en een online behandelprogramma. 

De gesprekken bij Sobriety Online zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van het gedrag staat centraal, waarbij onze aanpak is gericht op het minderen of gecontroleerd gebruiken van het middel dat je gebruikt of het verslavingsgedrag waar je ontevreden over bent. Het stoppen hiervan kan uiteraard ook een behandeldoel zijn. Verder kan er eveneens aandacht besteed worden aan mogelijke onderliggende psychische klachten. Hierin is Sobriety Online uniek. Veel  hulpverleners richten zich namelijk vaak óf op het psychische, onderliggende probleem óf op het middelengebruik. Sobriety Online biedt een bijzondere behandeling aan, door deze twee probleemgebieden in één behandeling te combineren. Je kunt met jouw hulpverlener, op een door jou gekozen moment,  in je eigen vertrouwde omgeving aan beide problemen werken.

Voordelen online therapie

Nuchter

Met een nuchtere, motiverende en oordeelsvrije aanpak, ondersteunt Sobriety Online je om de controle terug te vinden

Altijd dichtbij

Waar ter wereld je ook woont, Sobriety Online is altijd dichtbij. Zowel met de online gesprekken als de behandelmodules helpen we je je doelen te bereiken

Flexibel en veilig

Door te werken vanuit verschillende tijdzones kunnen we flexibel inspelen op jouw wensen. We gebruiken beveiligde programma's om jouw therapie vorm te geven

Online therapie bij Sobriety Online is een vorm van therapie waarbij het gesprek tussen cliënt en psycholoog geheel via internet verloopt. Wij maken hierbij gebruik van een platform van Minddistrict. De gesprekken worden gevoerd middels een beveiligde videoverbinding.
Online therapie maakt dat de therapie tijd- en plaats onafhankelijk kan plaatsvinden. Jij bepaalt zelf wanneer je met jouw behandelprogramma aan de slag wilt gaan en wanneer je een afspraak wilt hebben met je behandelaar. Je kunt in je eigen vertrouwde omgeving werken, zónder afspraken bij een vestiging van een hulpverleningsinstantie. Uit recent onderzoeken blijkt dat online therapie een zeer effectieve vorm van therapie is.

Sluit Menu