Overige soorten drugs

Welke soorten drugs bestaan er en kun je hiervoor terecht bij Sobriety Online?

Op deze pagina kun je meer lezen over een aantal soorten drugs. We geven hier een korte beschrijving van wat deze drugs zijn. Aangezien de werking van deze drugs een specifiek karakter heeft, heeft Sobriety Online ervoor gekozen om de behandeling hiervan niet voor onze rekening te nemen. Je kunt hiervoor terecht bij een gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg bij jouw in de buurt. Een uitzondering hierop is LSD. Hiervoor kun je je wel bij ons aanmelden.

Voordelen ...

Nuchter

Met een nuchtere, motiverende en oordeelsvrije aanpak, ondersteunt Sobriety Online je om de controle terug te vinden

Altijd dichtbij

Waar ter wereld je ook woont, Sobriety Online is altijd dichtbij. Zowel met de online gesprekken als de behandelmodules helpen we je je doelen te bereiken

Flexibel en veilig

Door te werken vanuit verschillende tijdzones kunnen we flexibel inspelen op jouw wensen. We gebruiken beveiligde programma's om jouw therapie vorm te geven

Heroïne en methadon

Heroïne is een van de meest verslavend stoffen die er zijn. Heroïne wordt (net als opium en morfine) van de hars van de papaverplant gemaakt. Het kan gerookt en gespoten worden. De ontwenningsverschijnselen van heroïne zijn heftig en kunnen al na korte perioden van gebruik ontstaan. De eerste ontwenningssymptomen kunnen binnen een aantal uur na de laatste toediening opkomen en zijn rond de 2een de 3edag van de afkickfase het heftigst. Na 4 tot 6 dagen nemen ze vervolgens langzaam af. Afkicken van heroïne is niet zonder risico’s.
Indien je wenst af te kicken van de heroïne raden wij je aan om dit bij een gespecialiseerde instelling te doen onder begeleiding van een arts.

Methadon heeft dezelfde effecten en risico’s als heroïne. De verslavende werking is hetzelfde. Ook bij methadon krijgen gebruikers ontwenningsverschijnselen. Omdat methadon langzamer in je lichaam wordt afgebroken duurt het vaak iets langer dan bij heroïne voor de ontwenningsverschijnselen optreden. Meestal is dit na een dag en nemen de verschijnselen in 1 tot 3 weken langzaam af.
Indien je wenst af te kicken van de methadon raden wij je aan om dit bij een gespecialiseerde instelling te doen onder begeleiding van een arts.

Neem vrijblijvend contact op:

  GHB en Ketamine

  GHB (gamma-hydroxyboterzuur) is van oorsprong een narcose middel. GHB is een stof met een dempende werking en bestaat uit een samenstelling van schoonmaakmiddel en gootsteenontstopper. GHB is verkrijgbaar als een stroperige heldere vloeistof. Een van de grootste risico’s bij het gebruik van GHB is de dosering. Omdat de zuiverheid en de sterkte kan variëren is de kans op een overdosis groot. Je kan ‘out’ gaan of bewusteloos raken. De ontwenningsverschijnselen bij het afkicken van GHB zijn zwaar en gevaarlijk. Mensen krijgen last van zweten, slapeloosheid en niet zelden gaat dit gepaard met nare angsten.
  Indien je wenst af te kicken van de GHB raden wij je aan om dit bij een gespecialiseerde instelling te doen onder begeleiding van een arts.

  Ketamine is een synthetisch narcosemiddel en wordt gebuikt als pijnbestrijding en narcosemiddel bij operaties bij mensen en dieren. Bij herhaald gebruik van Ketamine kan tolerantie optreden. Dit betekent dat je al snel een hogere dosis nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Als partydrug wordt Ketamine gesnoven. Hoge doseringen kunnen leiden tot hallucinaties die gepaard gaan met nare angsten. Je kan niet lichamelijk aan Ketamine verslaafd raken. Wanneer je stopt met gebruik zijn er geen ontwenningsverschijnselen. Echter geestelijk is Ketamine wel verslavend. Je loopt een groot risico om vaker en grotere hoeveelheden te gebruiken dan je van plan was.
  Mocht je het vermoeden hebben dat er bij jou sprake is van een Ketamine verslaving raden we je aan je te laten voorverwijzen naar een gespecialiseerde instelling.

  4-FA en 4-FMP

  4-FA (4-fluoramfetamine) is een amfetamine-achtige drug. Voorheen werd het vaak verkort tot speed of MDMA. Het is een (relatief nieuwe) psychoactieve stof die meestal verkrijgbaar is als poeder of pil. De werking van 4FA is vergelijkbaar met dat van XTC of MDMA en duurt meestal zo’n 5-6 uur. 4-FA kan zorgen voor hoofdpijn, hoge hartslag en temperatuur, strakke kaken, misselijkheid en/of angst. Ook wordt het in verband gebracht met stoornissen aan hart en bloedvaten en hersenbloedingen. Omdat dit middel relatief nieuw is, is er nog veel onduidelijk over de risico’s van ontwennen van 4-FA.
  Indien je wenst af te kicken van de 4-FA raden wij je aan om dit bij een gespecialiseerde instelling te doen onder begeleiding van een arts.

  LSD

  LSD (lysergeenzuurdiethylamide) behoort tot de groep hallucinogenen en is een bewustzijns veranderend middel. LSD is een reukloze, kleurloze en smaakloze vloeistof. Meestal wordt dit op een papiertje gedruppeld en soms ook als tablet verkocht. Kleine hoeveelheden kunnen direct leiden tot intense ervaringen. Het gevaar voor tolerantie ligt op de loer. Al snel heb je grotere hoeveelheden nodig om hetzelfde effect te bereiken. Intense ervaringen kunnen zich manifesteren in het anders waarnemen van de wereld om je heen. Vaak zien, ruiken, voelen, horen gebruikers de wereld om zich heen veel intenser. LSD verslavingen komen niet vaak voor. Enerzijds omdat er geen lichamelijke afhankelijkheid optreedt. Anderzijds omdat de ervaringen zo intens zijn dat gebruikers meestal langere perioden tussen gebruik laten.

  Hoe kan Sobriety mij helpen?

  Zoals je kunt zien op deze pagina, kun je voor de meeste soorten drugs niet bij Sobriety Online terecht. Elke regio heeft een gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg. We raden je aan om je, via de huisars, naar hen te laten verwijzen.

  Wanneer je kiest voor een online therapie om je LSD gebruik te veranderen dan kan je wel bij ons terecht en dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online behandelmodules. De gesprekken zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapieen motiverende gesprekstechnieken. De verandering van het gedrag staat centraal waarbij het zal gaan over het stoppen, minderen of gecontroleerd gebruiken van LSD. Ook kan er aandacht besteed worden aan mogelijke onderliggende psychische klachten.