verslavingshulp

Online verslavingszorg biedt laagdrempelig hulp bij verslaving. Kom in contact met verslavingshulp professionals die jou via chatten en videobellen helpen om van je verslaving af te komen. Online therapie door echte psychologen en hulpverleners.

hulp

Dreig je de controle te verliezen over je gebruik of gedrag, wacht dan niet te lang! Hoe eerder je begint met hulp bij een verslaving, hoe makkelijker je kunt minderen. Sobriety Online helpt je de controle te herpakken!

“Erg prettige hulpverleners in de omgang. Efficiënte en professionele behandeling door intelligente en ervaren psychologen.”

“Positieve eerste ervaring met online therapie! Face to Face contact is nagenoeg gelijk aan in-person therapie.”

Hulp Bij Verslaving

Een verslaving sluipt er langzaam in, niemand kiest ervoor om verslaafd te worden. Toegeven dat een gewoonte verandert in een verslaving is vaak de lastigste stap. Ik ben toch niet verslaafd, ik kan ieder moment stoppen“. Verslavingssymptomen zijn lastig te herkennen door de persoon zelf en vallen eerder op bij naasten zoals vrienden en familie. Sobriety Online biedt hulp bij milde verslavingen bij o.a. alcoholverslaving, drugsverslaving en gameverslaving. Lees hieronder meer informatie over verlavingshulp bij verschillende verslavingen.

Vind je het lastig om het drinken te laten en controle te houden over je alcoholgebruik?

Vind je dat je drugsgebruik uit de hand begint te lopen en je niet meer kunt matigen?

 
Cannabisverslaving
Gameverslaving

Slokt je game-gedrag teveel van je tijd op en kun je niet makkelijk meer stoppen?

Rook je al langere tijd teveel en vind je het de hoogste tijd om dit eens aan te pakken?

Tabaksverslaving

Waar je graag een gokje, maar begin je de controle te verliezen en teveel geld te verliezen?

Vind je dat je verlangen naar seks of porno te groot wordt en verlies je de greep op je leven?

Sobriety Online is de eerste praktijk van Nederland die 100% online hulp biedt bij milde verslavingsproblemen.

“Ik ben niet afhankelijk van cocaïne. Ik heb het druk en zoek gewoon wat extra energie!”

“Onzin! Dit zijn echt kleine glazen, hoor…”

Wat is een verslaving?

Niet iedereen die regelmatig gokt of alcohol of drugs gebruikt, is direct verslaafd. Je spreekt pas van verslaving als er zich een toestand voordoet waarin je fysiek en/of mentaal afhankelijk bent van een middel of van een gewoonte. Je verliest als gebruiker de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van je normale dagelijkse activiteiten. Als je dit ervaart, vraag dan zo snel mogelijk hulp bij je verslaving.

Soorten verslavingen

Er bestaan twee soorten verslavingen: aan stoffen (alcohol en drugs zoals cocaïne) en gedrag (gok- en gameverslaving). Alcoholverslaving en drugsverslaving bestaan al eeuwen, de afgelopen jaren zijn daar nieuwe vormen van verslaving bijgekomen, denk aan gameverslaving en medicijnverslaving. Denk je dat jij of een naaste (te) afhankelijk is geworden van een van deze middelen of gewoontes? Zoek je hulp en wil je afkicken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Sobriety Online voor professionele hulp bij verslavingen.

Veel gestelde vragen

Bekijk hieronder veelgestelde vragen over verslavingen en verslavingszorg via Sobriety Online.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Je bent verslaafd aan een middel als je er afhankelijk van bent geworden. Je wordt afhankelijk als je steeds meer moet gebruiken om het gewenste effect te bereiken, je ontwenningsverschijnselen krijgt als je het niet gebruikt of als je gebruikt om ontwenningsverschijnselen tegen te gaan. Je spreekt van verslaving als je:

  • niet meer zonder een middel kunt, lichamelijk of psychisch
  • steeds meer nodig hebt van een bepaald middel om hetzelfde effect te bereiken
  • ontwenningsverschijnselen krijgt als je niet gebruikt. Dit kunnen lichamelijke verschijnselen zijn, zoals zweten of trillen. Of geestelijke verschijnselen zoals onrustig zijn of in paniek raken als je het middel niet gebruikt
  • meer dan de helft van de dag bezig bent met het gebruik door erover te denken, het te verkrijgen of daadwerkelijk te gebruiken

Van een verslaving afkomen begint met het erkennen van de verslaving. Je beseft op dit punt dat je verslaafd bent en dat je een probleem hebt. Wanneer je niet het besef hebt dat je verslaafd bent, zal het stoppen geen succes hebben. Manieren om van je verslaving af te komen zijn afkicken en therapie. Neem hiervoor contact op met een professional.

Vaak ontstaat een verslaving heel langzaam. Mensen proberen eerst een bepaald middel uit of experimenteren met bepaald gedrag. Vervolgens kan iemand steeds vaker toegeven aan dit gedrag om het lekker is, ontspannend werkt of een bepaalde rust geeft. Dit gebruik kan daarna overgaan in teveel gebruiken, zodat het ook schadelijk gaat worden. Dan ontstaat afhankelijkheid.

Er ontstaat een bepaalde regelmaat in het gebruik of het gedrag en je hebt steeds meer nodig om het gewenste gevoel te ervaren. Ook kan het helpen om minder last te hebben van bepaalde problemen of emoties. Mensen merken dat ze steeds meer moeite krijgen om het gedrag te controleren en uiteindelijk draait bijna alles om het niet-helpende gedrag. Dit gaat vaak gepaard met lichamelijke, psychische en sociale problemen. De verslaving beheerst uiteindelijk je leven compleet.

Mensen met verslavingsproblemen die hulp zoeken, doen dat meestal niet omdat ze
last hebben van teveel alcoholgebruik, teveel gamen of teveel snuiven van cocaïne. Vaak hebben ze met name last van bepaalde psychische problemen (spanning, somberheid, agressie, etc) of lichamelijke (spannings)klachten zoals moeite met slapen, trillen of spierpijnen.

Sobriety Online richt zich op mensen met milde verslavingsproblemen. Bij deze problematiek is de schade nog beperkt, is er nog voldoende mate van controle over het gedrag en zijn de mogelijkheden om te minderen of eventueel te stoppen nog voldoende aanwezig. Mensen hebben vaak nog een baan, een partner en hebben nog greep op het gedrag. Als het verslavingsgedrag te ernstig is, dan verwijzen wij altijd naar een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt.

Sobriety Online werkt zonder wachttijden. Dat betekent dat je bij ons op korte termijn terecht kunt om met je behandeling te starten. Bekijk onze Praktijkinformatie voor meer gedetailleerde informatie.

Bij Sobriety Online hanteren we de tarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft vastgesteld voor de basisGGZ. We overschrijden dit maximale tarief nooit. De kosten van de behandeling worden vergoed door de zorgverzekering. Bekijk voor alle details onze pagina Kosten en vergoedingen

Sobriety Online is de eerste 100% online praktijk voor milde verslavingszorg van Nederland. Wij zien dat verslavingsproblemen gepaard gaan met veel schaamte, waardoor mensen liever niet naar een instelling toegaan. Je kunt daar bekenden tegenkomen en je wilt bij milde problemen liever niet geassocieerd worden met de reguliere verslavingszorg. Wij denken dat juist deze problematiek uitstekend kan worden behandeld met behulp van videobellen, zodat je in je eigen veilige omgeving met je problemen aan de slag kunt.