Hulp bij stoppen met roken

Online therapie voor overmatig roken

Stoppen of minderen met roken is ontzettend ingewikkeld. Nicotine, de werkzame stof in je sigaret, is zowel lichamelijk als geestelijk erg verslavend. Al na enkele sigaretten kan je een nicotineverslaving ontwikkelen.

De kans dat stoppen met roken je lukt is het grootst als je gebruik maakt van begeleiding in combinatie met hulpmiddelen. Onder hulpmiddelen vallen nicotinevervangers en medicijnen op recept.


Voordelen online therapie

Nuchter

Met een nuchtere, motiverende en oordeelsvrije aanpak, ondersteunt Sobriety Online je om de controle terug te vinden

Altijd dichtbij

Waar ter wereld je ook woont, Sobriety Online is altijd dichtbij. Zowel met de online gesprekken als de behandelmodules helpen we je je doelen te bereiken

Flexibel en veilig

Door te werken vanuit verschillende tijdzones kunnen we flexibel inspelen op jouw wensen. We gebruiken beveiligde programma's om jouw therapie vorm te geven

Onze unieke werkwijze

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je tabaksgebruik of problematisch roken te veranderen dan bestaat de behandeling uit een combinatie van online gesprekken en behandelmodules. Ook kan de huisarts je ondersteunende medicatie voorschrijven, dit bevelen wij vooral aan wanneer je meer dan 10 sigaretten per dag rookt[1]. Ook kunnen we aandacht besteden aan mogelijke onderliggende psychische klachten die je sigarettengebruik in stand houden, verergeren of welke juist vergroot worden door je nicotinegebruik. En daarin zijn we als Sobriety Online uniek!

Veel hulpverleners richten zich vaak vooral óf op het psychische, onderliggende probleem óf op het middelengebruik. Sobriety Online biedt samen met Aeffectivity een bijzondere behandeling aan door deze twee problemen in één behandeling te combineren. Met dezelfde hulpverlener in je eigen vertrouwde omgeving, op een door jou gekozen moment aan beide problemen werken. Online therapie maakt dat de therapie tijd- en plaats onafhankelijk kan plaatsvinden. Jij bepaalt zelf wanneer je met jouw behandelprogramma aan de slag wilt gaan en wanneer je een afspraak wilt hebben met je behandelaar. Je hoeft je uiteraard niet te schamen, maar met onze behandeling kan in je eigen vertrouwde omgeving aan je problemen werken, zónder afspraken bij een vestiging van een hulpverleningsinstantie. Uit recente onderzoeken blijkt dat online therapie een zeer effectieve vorm van therapie is.

[1] Thuisarts.nl

Neem vrijblijvend contact op:

  Onze aanpak rondom problematisch roken of tabakverslaving

  De gesprekken bij Sobriety Online zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. Wil je de ultieme gezondheidsverbetering bereiken dan raden wij aan om helemaal te stoppen met roken. Minder roken heeft weinig tot geen zin voor je gezondheid, maar kan wel helpen om uiteindelijk helemaal te kunnen stoppen. Gebruik van een e-sigaret raden wij niet aan. Artsen[1] raden de e-sigaret af als hulpmiddel om te stoppen met roken. De reden hiertoe is dat de gewoonte om te roken blijft bestaan; je verandert je rookgedrag niet. Daarnaast wordt er steeds meer bekend welke schadelijke stoffen worden ingeademd door het roken van de e-sigaret.

  Bewegen en sporten kan het stoppen met roken vergemakkelijken. Daarnaast kan het zijn dat wanneer je gestopt bent met roken je zwaarder wordt. Samen zullen we dan ook bekijken waar en hoe je meer zou kunnen bewegen of sporten.

  Vergoedingen

  Vergoedingen

  Eén keer per jaar vergoedt je zorgverzekering een programma ‘stoppen met roken’. Dat wordt vanuit je basisverzekering gedaan, waardoor dit geen invloed heeft op je eigen risico. Zie voor meer informatie: www.ikstopnu.nl

  Hoe kan Sobriety mij helpen?

  Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je alcoholgebruik te veranderen dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online behandelmodules. De gesprekken zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van het gedrag staat centraal, waarbij het zal gaan over het stoppen, minderen of gecontroleerd gebruiken van alcohol. Ook kan er aandacht besteed worden aan mogelijke onderliggende psychische klachten.