Hulp bij drugsgebruik

Online therapie bij drugsgebruik

Er zijn verschillende soorten drugs in omloop. Middelen welke je problematisch kan gebruiken of waaraan je verslaafd kan raken zijn:

Voordelen online therapie

Nuchter

Met een nuchtere, motiverende en oordeelsvrije aanpak, ondersteunt Sobriety Online je om de controle terug te vinden

Altijd dichtbij

Waar ter wereld je ook woont, Sobriety Online is altijd dichtbij. Zowel met de online gesprekken als de behandelmodules helpen we je je doelen te bereiken

Flexibel en veilig

Door te werken vanuit verschillende tijdzones kunnen we flexibel inspelen op jouw wensen. We gebruiken beveiligde programma's om jouw therapie vorm te geven

Onze unieke werkwijze

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je drugsgebruik of problematisch middelengebruik te veranderen dan bestaat de behandeling uit een combinatie van online gesprekken en behandelmodules. Ook kunnen we aandacht besteden aan mogelijke onderliggende psychische klachten die je drugsgebruik in stand houden, verergeren of welke juist vergroot worden door je middelengebruik. En daarin zijn we als Sobriety Online uniek! Veel hulpverleners richten zich vaak vooral op óf het psychische, onderliggende probleem óf op het middelengebruik.

Sobriety Online biedt, samen met Aeffectivity, een bijzondere behandeling aan door deze twee problemen in één behandeling te combineren. Met dezelfde hulpverlener in je eigen vertrouwde omgeving aan beide problemen werken op een door jou gekozen moment. Online therapie maakt dat de therapie tijd- en plaats onafhankelijk kan plaatsvinden. Jij bepaalt zelf wanneer je met jouw behandelprogramma aan de slag wilt gaan en wanneer je een afspraak wilt hebben met je behandelaar. Je hoeft je uiteraard niet te schamen, maar met onze behandeling kan je in je eigen vertrouwde omgeving aan je problemen werken, zónder afspraken bij een vestiging van een hulpverleningsinstantie. Uit recente onderzoeken blijkt dat online therapie een zeer effectieve vorm van therapie is.

Neem vrijblijvend contact op:

Onze aanpak rondom problematisch drugsgebruik

De gesprekken bij Sobriety Online zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van je drugsgebruik staat centraal. Samen zullen we spreken over het stoppen, minderen of gecontroleerd gebruiken van je middel. Er zijn subtiele verschillen in de behandeling van de verschillende drugs. Hier zullen we over spreken tijdens het online intake- en adviesgesprek. Wat overeenkomt in de behandeling is dat we samen gaan bekijken hoeveel je gebruikt en wat hiervan de risico’s zijn. We spreken over de voor- en nadelen van je drugsgebruik. Samen onderzoeken we je motivatie om te minderen of stoppen, waarna we een haalbaar doel rondom je drugsgebruik zullen stellen. Gezondheidsrisico’s verminderen en weer controle krijgen over je drugsgebruik; dat is óns doel bij Sobriety Online.

Hoe kan Sobriety mij helpen?

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je alcoholgebruik te veranderen dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online behandelmodules. De gesprekken zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van het gedrag staat centraal, waarbij het zal gaan over het stoppen, minderen of gecontroleerd gebruiken van alcohol. Ook kan er aandacht besteed worden aan mogelijke onderliggende psychische klachten.

Sluit Menu