Hulp bij alcoholgebruik

Online therapie voor problematisch alcoholgebruik

Wanneer je wel eens een biertje te veel drinkt of hoofdpijn hebt van te veel wijn of een andere alcoholhoudende drank, heb je uiteraard niet direct een alcoholverslaving. Maar wanneer je vaak drinkt om de verkeerde redenen of wanneer je merkt dat je elke dag alcohol nodig hebt, spreken we van problematisch alcoholgebruik. Als je in een korte tijd veel alcohol gebruikt, spreken we van binge drinken. Wanneer stoppen of minderen met alcohol je niet meer lukt, dan spreken we een alcoholverslaving. Dat is vaak een goed moment om hulp bij alcoholgebruik te zoeken.

Voordelen online therapie

Nuchter

Met een nuchtere, motiverende en oordeelsvrije aanpak, ondersteunt Sobriety Online je om de controle terug te vinden

Altijd dichtbij

Waar ter wereld je ook woont, Sobriety Online is altijd dichtbij. Zowel met de online gesprekken als de behandelmodules helpen we je je doelen te bereiken

Flexibel en veilig

Door te werken vanuit verschillende tijdzones kunnen we flexibel inspelen op jouw wensen. We gebruiken beveiligde programma's om jouw therapie vorm te geven

Onze unieke werkwijze

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je alcoholgebruik of problematisch alcoholgedrag te veranderen, dan bestaat de behandeling uit een combinatie van online gesprekken en behandelmodules. 
Daarnaast kunnen we ook aandacht besteden aan mogelijke onderliggende psychische klachten die je alcoholgebruik in stand houden, verergeren of welke juist vergroot worden als gevolg van je alcoholgebruik. En daarin zijn we als Sobriety Online uniek! De meeste hulpverleners richten zich vaak vooral óf op het psychische, onderliggende probleem dan wel op het middelengebruik. Sobriety Online biedt samen met Aeffectivity een bijzondere behandeling aan door deze twee problemen in één behandeling te combineren. Je kunt hierdoor met dezelfde hulpverlener in je eigen vertrouwde omgeving, op een door jou gekozen moment aan beide problemen werken. Online therapie maakt daarmee dat de therapie tijd- en plaats onafhankelijk kan plaatsvinden. Jij bepaalt enerzijds zelf wanneer je met jouw behandelprogramma aan de slag wilt gaan en anderzijds wanneer je een afspraak wilt hebben met je behandelaar. Je hoeft je uiteraard niet te schamen, maar met onze behandeling kan je vanuit thuis werken, zónder afspraken bij een vestiging van een hulpverleningsinstantie. Uit recente onderzoeken blijkt dat online therapie mede als gevolg hiervan een zeer effectieve vorm van therapie is.

Neem vrijblijvend contact op:

Onze aanpak rondom problematisch alcoholgebruik of alcoholverslaving

De gesprekken bij Sobriety Online zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van je alcoholgebruik staat centraal. Samen spreken we daarom over het minderen,  gecontroleerd gebruiken of stoppen van alcohol. Bovendien is een specifiek doel bij onze alcoholbehandeling het voorkomen van gezondheidsschade. Echter dat betekent dus niet per definitie dat je nooit meer alcohol zou mogen drinken. We bekijken samen hoeveel je momenteel drinkt en wat hiervan de risico’s zijn. We spreken over de voor- en nadelen van je alcoholgebruik en je onderzoekt je motivatie om te minderen of te stoppen, waarna we een haalbaar doel rondom je alcoholgebruik zullen stellen. Bij onze hulp bij alcoholgebruik kijken we samen wat voor jou het beste plan van aanpak is!

Hoe kan Sobriety mij helpen?

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je alcoholgebruik te veranderen dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online behandelmodules. De gesprekken zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van het gedrag staat centraal, waarbij het zal gaan over het stoppen, minderen of gecontroleerd gebruiken van alcohol. Ook kan er aandacht besteed worden aan mogelijke onderliggende psychische klachten.

Sluit Menu