Hulp bij seksverslaving

Online therapie bij seksverslaving

Bij de aanpak van seksverslaving of hyperseksualiteit is het uiteraard niet de bedoeling om seks helemaal uit je leven te bannen. Seks en seksualiteit zijn een normaal en belangrijk onderdeel van een mensenleven. Het streven is enerzijds om weer controle te krijgen over je niet-helpende gedrag en anderzijds om je zelfwaardering te verbeteren. Met behulp van de behandeling kun weer op een prettige manier van seks kunt genieten en heb je weer controle over je seksverslaving.

Voordelen online coaching

Nuchter

Met een nuchtere, motiverende en oordeelsvrije aanpak, ondersteunt Sobriety Online je om de controle terug te vinden

Altijd dichtbij

Waar ter wereld je ook woont, Sobriety Online is altijd dichtbij. Zowel met de online gesprekken als de behandelmodules helpen we je je doelen te bereiken

Flexibel en veilig

Door te werken vanuit verschillende tijdzones kunnen we flexibel inspelen op jouw wensen. We gebruiken beveiligde programma's om jouw therapie vorm te geven

Onze unieke werkwijze

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je seksverslaving of problematische gedrag rondom seks te veranderen dan bestaat de behandeling uit een combinatie van online gesprekken en behandelmodules. Ook kunnen we aandacht besteden aan mogelijke onderliggende psychische klachten die je problemen met seks in stand houden, verergeren of welke juist vergroot worden door het problematische gedrag. En daarin zijn we als Sobriety Online uniek. Veel hulpverleners richten zich vaak vooral óf op het psychische, onderliggende probleem óf op het verslavingsprobleem.

Sobriety Online biedt samen met Aeffectivity een bijzondere behandeling aan door deze twee problemen in één behandeling te combineren. Met dezelfde hulpverlener in je eigen vertrouwde omgeving aan beide problemen werken op een door jou gekozen moment. Online therapie maakt dat de therapie tijd- en plaats onafhankelijk kan plaatsvinden. Jij bepaalt zelf wanneer je met jouw behandelprogramma aan de slag wilt gaan en wanneer je een afspraak wilt hebben met je behandelaar. Je hoeft je uiteraard niet te schamen, maar met onze behandeling kan in je eigen vertrouwde omgeving aan je problemen werken, zónder afspraken bij een vestiging van een hulpverleningsinstantie. Uit recente onderzoeken blijkt dat online therapie een zeer effectieve vorm van therapie is.

Neem vrijblijvend contact op:

Onze aanpak rondom hyperseksualiteit of seksverslaving

De gesprekken bij Sobriety Online zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. Met name bij problemen rondom seks, zien we vaak dat dit veel impact op je gevoel van zelfwaardering en eigenwaarde. Er zijn vaak gevoelens van schaamte en het toegeven aan ongewenst seksueel gedrag, geeft vaak een bijzonder slecht gevoel over jezelf. Samen zullen we spreken over het stoppen, minderen of veranderen van je gedrag. Over het doel van de behandeling zullen we spreken tijdens het online intake- en adviesgesprek. We spreken over de voor- en nadelen van je gedrag. Samen onderzoeken we je motivatie om te minderen of te stoppen. Controle krijgen over je gedrag en het versterken van je zelfgevoel; dat is óns doel bij Sobriety Online.

Hoe kan Sobriety mij helpen?

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je alcoholgebruik te veranderen dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online behandelmodules. De gesprekken zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van het gedrag staat centraal, waarbij het zal gaan over het stoppen, minderen of gecontroleerd gebruiken van alcohol. Ook kan er aandacht besteed worden aan mogelijke onderliggende psychische klachten.

Sluit Menu