Hulp bij gamen

Online therapie voor problematisch gamen

Er zijn enorm veel verschillende games beschikbaar op computers, tablets en telefoons. Wat de games gemeenschappelijk hebben is dat ze zijn ontworpen om te ontspannen, je uit te dagen en ze leiden even af van je dagelijkse realiteit. Echter het verslavende element kan bij de verschillende games verschillen. Indien je het gamen niet meer in de hand hebt, je meer gamet dan je van plan was en je hier op verschillende gebieden in je leven last van krijgt kan het zijn dat je problematisch gamet of een gameverslaving hebt. En dan is het goed om hulp in te schakelen om dit weer onder controle te krijgen.

Voordelen online therapie

Nuchter

Met een nuchtere, motiverende en oordeelsvrije aanpak, ondersteunt Sobriety Online je om de controle terug te vinden

Altijd dichtbij

Waar ter wereld je ook woont, Sobriety Online is altijd dichtbij. Zowel met de online gesprekken als de behandelmodules helpen we je je doelen te bereiken

Flexibel en veilig

Door te werken vanuit verschillende tijdzones kunnen we flexibel inspelen op jouw wensen. We gebruiken beveiligde programma's om jouw therapie vorm te geven

Onze unieke werkwijze

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je gameverslaving of problematische gamen te veranderen dan bestaat de behandeling uit een combinatie van online gesprekken en behandelmodules. Ook kunnen we aandacht besteden aan mogelijke onderliggende psychische klachten die je problemen met gamen in stand houden, verergeren of welke juist vergroot worden door het problematische gedrag. En daarin zijn we als Sobriety Online uniek. Veel hulpverleners richten zich vaak vooral óf op het psychische, onderliggende probleem óf op het verslavingsprobleem.

Sobriety Online biedt samen met Aeffectivity een bijzondere behandeling aan door deze twee problemen in één behandeling te combineren. Met dezelfde hulpverlener in je eigen vertrouwde omgeving, op een door jou gekozen moment aan beide problemen werken. Online therapie maakt dat de therapie tijd- en plaats onafhankelijk kan plaatsvinden. Jij bepaalt zelf wanneer je met jouw behandelprogramma aan de slag wilt gaan en wanneer je een afspraak wilt hebben met je behandelaar. Je hoeft je uiteraard niet te schamen, maar met onze behandeling kan in je eigen vertrouwde omgeving aan je problemen werken, zónder afspraken bij een vestiging van een hulpverleningsinstantie. Uit recente onderzoeken blijkt dat online therapie een zeer effectieve vorm van therapie is.

Neem vrijblijvend contact op:

Onze aanpak rondom problematisch gamen en gameverslaving

De gesprekken bij Sobriety Online zijn gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie  en motiverende gesprekstechnieken. Samen zullen we spreken over het stoppen, minderen of veranderen van je gedrag. Over het doel van de behandeling zullen we spreken tijdens het online intake- en adviesgesprek. We spreken over de voor- en nadelen van je gedrag. Samen onderzoeken we je motivatie om te minderen of te stoppen. Controle krijgen over je gedrag en het versterken van je zelfgevoel; dat is óns doel bij Sobriety Online.

Hoe kan Sobriety mij helpen?

Wanneer je kiest voor een online therapie bij Sobriety Online om je alcoholgebruik te veranderen dan kan de behandeling bestaan uit een combinatie van gesprekken en online behandelmodules. De gesprekken zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken. De verandering van het gedrag staat centraal, waarbij het zal gaan over het stoppen, minderen of gecontroleerd gebruiken van alcohol. Ook kan er aandacht besteed worden aan mogelijke onderliggende psychische klachten.

Sluit Menu